OH6HSD

Radiot ovat olleet aina suurena mielenkiinnon kohteenani. On ollut skannereita, liikennevastaanotin, LA-puhelimia ym. vastaanottimia. Radioamatööritoiminta alkoi todenteolla kiinnostamaan viimeisten opintojeni aikaan, jolloin tuli opiskeltua muiden aineiden ohella mm. radiopuhelintekniikkaa. Niinpä kävin keväällä -99 tutkinnossa - hyvällä menestyksellä ja sain tietoliikenneluokan luvan myöhemmin kesällä. Kesällä 2000 kävin T2-tentissä, joka osoittautui myöskin menestykseksi. Niinpä tätänykyä pätevyystodistus on teknillistä mallia.
Bandiaktiivisuudellani en voi kehua, vaan harrastus on tähän mennessä painottunut lähinnä tekniseen puoleen radioiden rassaamisen muodossa.
Kalustollakaan en pääse snobbailemaan: Ainoat toimivat amatööriradioni ovat 2 metrille modifioitu TVL-Moppe (Mobira MC25TVL) ja 70 cm bandilla toimiva MD59-Talkkari. Kaapissa modifiointia odottamassa ovat MD94-talkkari (->70 cm), Televa 703-19CS (->2m) sekä hyllyssä harvinaisempi Nokia HC45 -käsikapula (->2m). Modifiointiohjeet MC25- ja MD59-koneisiin löytyvät Moppeakatemiasta.